Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому корисно їздити на велосипеді?

Чому корисно їздити на велосипеді?
4 Чер 2020 10:16

Їзда на велосипеді покращує настрій та зміцнює м’язи.

Спалює жир. Якщо ви пересуваєтеся на велосипеді на роботу і назад, витрачаючи на це хоча б 30 хвилин в день, то це дозволить за рік запалити цілих 5 кг чистого жиру. Жінка вагою в 50 кг за годину велосипедної їзди спалює 400 калорій, а чоловік вагою 68 кг за той же самий час може спалити до 650 калорій навіть при їзді з помірною інтенсивністю.

Підвищує швидкість метаболізму. Велосипед не тільки спалює калорії, але і збільшує швидкість метаболізму. Навіть якщо у вас вже проблемний метаболізм, навіть в самому «впертому» теле жир буде зникати швидше. Ось чому велосипед – один з кращих засобів проти ожиріння.

Знижує ризик травм. У порівнянні з іншими видами фізичних навантажень велосипед менш небезпечний. Це тренування низькою інтенсивністю, вони не призводять до сильного виснажений, розривів, розтягування. Отже, ризик отримання спортивних травм значно нижче. Хоча виростає ризик потрапити в ДТП, якщо ви не дотримуєтеся правил дорожнього руху.

Зміцнює витривалість. Їзда на велосипеді дозволяє організму зміцнювати витривалість, підвищуючи функціонал всієї серцево судинної і м’язової системи, що надзвичайно корисно.

Захищає від хвороб серця. Велосипедна їзда – один з різновидів аеробних або кардіонагрузок. А називають їх так тому, що вони надзвичайно корисні для зміцнення здоров’я серця і кровоносних судин, а значить, для захисту від інфарктів та інсультів, пише The Health Site.

Джерело : http://zdorovia.com.ua/

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250