Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
7 Чер 2020 06:45

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Болівію.

Говорячи про Болівію, неодмінно доведеться вжити купу прикметників в чудовій мірі. «Сама-сама» — це не рекламний хід турагента і не плід фантазії захопленого туриста, а щира правда життя.

Почнемо з того, що Болівія — сама високогірна, сама ізольована від решти світу і сама мультинаціональна країна Південної півкулі — 37 офіційних мов! Крім іншого, тут є самі посушливі, найвологіші і найбільш солоні ділянки земної поверхні. На додачу це одне з найбагатших за природними ресурсами і одночасно, на жаль, одна з найбідніших держав світу.

Приїхавши в Болівію, можна насолоджуватися видом хмар на піку Кордильєр, досліджуючи загублені посеред смарагдових плато міста інків, зануритися у споглядання безмовної соляної пустелі Уюні, майже оглухнути від пташок екзотичних птахів у вологих джунглях басейну Амазонки… А потім чинно прогулюватися затишними колоніальними вуличками.

У Болівії є готелі двох типів — місцевих і міжнародних ланцюжків. Перші, як правило, схильні незаслужено «приписувати» собі зайву зірочку, рівень других повністю відповідає заявленому. Для тих, кому набридли стандартні готельні номери, є унікальна можливість провести свій відпочинок в незвичайному готелі з солі, який розташований на території висохлого озера на півдні рівнини Альтіплано. Багато постояльців навіть пробують предмети на смак, бажаючи упевнитися в достовірності матеріалу.

Болівія щасливо багата на найрізноманітніші пам’ятки. Говорячи коротко, це пам’ятники цивілізацій доколумбової епохи, іспанська колоніальна архітектура і запаморочлива природна краса. До того ж до цікавинок не можна не віднести автентичний побут численних народностей індіанців Болівії — житла, місця культу, свята і фестивалі.

На території країни на сьогоднішній день розташовуються 6 об’єктів Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Соляна пустеля Уюні – один з найбільш незвичайних ландшафтів планети. Пустеля тягнеться на 12 тис. кв. км, товщина соляного покриву досягає 10 м. Тут божевільно красиво і панує абсолютна тиша, а Західні тіні, здається, тягнуться на кілометр.

Крім іншого, Болівія знаменита численними індіанськими карнавалами, з яких найпопулярніші проходять в містечках Копакабана (на честь Чорної діви, покровительки країни) і Оруро, де головним персонажем є Сан-Мігель, відомий в західному світі під ім’ям архангела Михаїла.

Корисні дрібниці Болівія – досить безпечна країна. В останні роки рівень злочинності тут дещо підвищився, що пов’язано з погіршенням економічної ситуації в країні. Однак при дотриманні елементарних норм безпеки немає ніякої необхідності в додаткових заходах безпеки. Як і більшість індіанських племен Південної Америки, болівійці вкрай негативно ставляться до самого поняття крадіжки або насильства.

Чайові складають 5-10% від рахунку. У більшості ресторанів і готелів високої категорії до рахунку автоматично додається 13-процентна надбавка за послуги, в цьому випадку чайові не обов’язкові. Швейцари також очікують чайових (зазвичай 1 болівіано за все). В таксі простіше домовлятися про ціну поїздки заздалегідь або округлити суму в більшу сторону.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250