Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
6 Чер 2020 06:45

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Туніс.

 Африка по-французьки, Туніс — це білопіщані пляжі, руїни великого Карфагена і цілюща таласотерапія. Не можна сказати, що Туніс прямо — таки вистачає зірки з туристичного небосхилу, але свою щорічну «порцію» туристів (а здебільшого — туристок) він отримує стабільно. Його можна було б вважати цілком рядовим пляжним напрямком з непоганим морем без надмірних підводних красот, середньої екскурсійною програмою і не надто сучасними готелями.

Якби не одне «але» під назвою таласотерапія. Вдало запозичивши у своїх колишніх колонізаторів — французів її «технології», тунісці досі так і не спромоглися розібратися зі своїм готельним фондом. Так воно і тягнеться досі: талассо в країні цілком на рівні і за вельми привабливими цінами, а ось готелі-на жаль і ах-в більшості своїй вельми старі, з невеликими територіями. І, крім того, нечисленні.

Столиця Тунісу — однойменне місто, що балансує на стику різних культур: африканської, арабської і європейської. Старий центр — ілюстрація до казок Шахерезади: галасливі ринки з дивовижними товарами, вічно кипляча медіна, величні мечеті — східна класика.

Проспект Хабіба Бургиби застиг в колоніальній епосі: елегантні особняки, ошатні храми. Найпопулярніший в країні курорт — Хаммамет з доглянутими пляжами і першокласними талассо — центрами. Вдень тут купаються, розслабляються в спа, трапезують в рибних ресторанах і гуляють по пам’ятках, а вночі веселяться в клубах і барах, згрупованих в окремий квартал.

Більшість готелів — в туристичному районі Ясмін-Хаммамет. Самі невгамовні мандрівники частіше вибирають Мус з насиченою екскурсійною програмою, модними дискотеками, сучасними центрами таласотерапії і всілякими активностями від гольфу до яхтового спорту. Кращі готелі-за межами міста, в Порт-Ель-Кантауї.

Туніс входить в число найбільш благополучних країн Африки, але основні заходи дотримуватися все ж варто. Цінності та документи розумніше залишати в сейфі: в транспорті і на ринках можна нарватися на кишенькових злодіїв. Вуличні шахраї навперебій пропонують «безкоштовні» екскурсії, на перевірку виявляються мало того що платними, так ще й нецікавими. Здачу слід перераховувати прямо біля прилавка. Жінкам краще подорожувати з супутниками, дотримуючись місцевого дрес-коду: прикриті плечі, груди і живіт, поменше прозорого і обтягуючого.

Негласні заборони діють і для чоловіків: короткі шорти і голий торс — відвертий виклик для тунісців. Південні райони, що межують з Лівією або Алжиром, безпечно відвідувати тільки в супроводі гіда. Фотографувати урядові та військові об’єкти категорично заборонено. Прояв уваги до жінок в чадрі — поганий тон. Під час Рамадану не слід курити, їсти і пити на вулицях: це можуть сприйняти як неповагу.

Всі пляжі в Тунісі муніципальні. За деякими готелями закріплені окремі ділянки пляжу, які старанно охороняються, і місцевого населення там практично немає. У більшості випадків готелі надають відпочиваючим лежаки і парасольки. Всі пляжі піщані. Туніська таласотерапія знайома нітрохи не менше, ніж ласкаве море, культурні пам’ятки та інші туристичні радості.

Не дивно: місцеві цілителі перейняли методики у французів, а нині регулярно оновлюють і без того широкий перелік оздоровчих програм. Поняття «таласотерапія» об’єднує безліч корисних процедур з використанням морської води і бруду. Струменевий масаж, пресотерапія, аквааеробіка, водоростеві обгортання, стоунтерапія, лімфодренаж, хаммам та інші методи в індивідуально підібраній комбінації забезпечують вражаючий результат. 3-4 процедури щодня протягом тижня дозволяють позбутися від симптомів артриту, артрозу і ревматизму, поліпшити кровообіг і стан шкіри, забути про стрес, схуднути і навіть кинути палити. Іншими словами, повернутися з Тунісу іншою людиною!

9 речей, які потрібно зробити в Тунісі :

  • Побродити по руїнах Карфагена.
  • Влаштувати фотосесію в біло-блакитному Сіді-бу-Саїді.
  • Пройти курс цілющої таласотерапії.
  • Захопитися римським колізеєм в Ель-Джемі.
  • Придбати шоколадний відтінок шкіри на кращих пляжах Північної Африки.
  • Послухати пісні піску в Цукрі.
  • Пообідати кускусом.
  • Зустріти схід на солоному озері Шотт-ель-Джерід.
  • До відвалу наїстися фініків і відвезти додому пару літрів оливкової олії.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250