Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
24 Тра 2020 13:55

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про таку країну як Ізраїль.

Стародавній багатонаціональний Ізраїль приготував кожному заняття до душі: Пляжний відпочинок на Середземному і Червоному морі, паломницькі тури по святинях трьох релігій, лікування на Мертвому морі і потужну «екскурсіонку». «Тель-Авів гуляє, Єрусалим молиться, Хайфа працює». В принципі, це все, що потрібно знати про те, як влаштований Ізраїль. Це дуже різна, але досить компактна країна, і протягом одного двотижневої відпустки можна запросто об’їхати її всю.

Столиця країни — Єрусалим — найдавніше місто на Близькому Сході. Це священне місце для християн, Юдеїв і мусульман, сюди щодня йдуть віруючі паломники з усього світу, щоб доторкнутися до святих місць.

Розважальна столиця країни — Тель-Авів — спочатку був єврейським кварталом на території порту Яффа, а згодом став з ним одним цілим. Сучасний Тель-Авів — це десятки пляжів, сучасні хмарочоси, самі модні ресторани, клуби і тусовки до світанку. Тут знаходяться кращі в Ізраїлі концертні зали та галереї, а також найбільший в країні Художній музей.

Хайфа — найбільший порт і діловий центр Ізраїлю. Він відрізняється від інших ізраїльських міст: більш європейський, менш релігійний (наскільки це можливо в цій країні), тут навіть працюють по суботах. Головна визначна пам’ятка Хайфи — біблійна гора Кармель, на схилах якої і стоїть місто.

Найпопулярніший лікувальний курорт в Ізраїлі — це узбережжя Мертвого моря. Місцева вода, багата солями і мікроелементами і успішно лікує будь-які шкірні захворювання і не тільки. Лікувати кашель, нежить і суглоби їдуть в Тверію — там б’ють гарячі джерела, насичені практично усією таблицею Менделєєва.

Пляж Акведук — маленький шматочок раю, знаходиться він всього в тридцяти хвилинах їзди від столиці. Крім моря і сонця, мандрівники знайдуть тут римські руїни! Але варто пам’ятати, що на пляжі немає ніяких зручностей, а також час від часу тут досить неспокійне море і купатися може бути не комфортно.

Мінеральний пляж (Мертве море)

Злочин приїхати в Ізраїль і не відвідати Мертве море, тим більше, що у нього величезний мінеральний пляж. Тут можна не просто відпочити, але і поліпшити здоров’я. Мертве море, його повітря, пляжі вважаються цілющими. Не переживайте, якщо вода вам здасться занадто солоною, поруч є басейни з прісною водою.

Пляж Дор Хабонім типовий для Середземномор’я. Тут малолюдно, спокійно, практично немає хвиль і можна чудово відпочити всією сім’єю. Правда на пляжі майже немає зручностей, про це варто пам’ятати, плануючи відпочинок тут.

Пляж Дадо Замир-місце, облюбоване серферами. Тут ідеальні хвилі і вітер. Ті, хто кататися більше не можуть відправитися у всілякі бари, ресторани і кав’ярні розташовані поруч в достатку. Відмінне місце для активного відпочинку.

Ізраїль – країна, де можна побачити стародавні пам’ятники і будівлі, сюди часто їздять самі різні люди.  Їдуть сюди в пошуках себе і простих людських істин. Щоб зрозуміти сенс життя і знайти рівновагу. Але, щоб приїхати сюди і не отримати неприємний сюрприз треба бути готовим до таких речей:

Везете відео камеру – не забудьте задекларувати її для митного контролю в аеропорту.

До приватного огляду речей на митниці і безлічі дивних для багатьох питань.

Говорить російською практично кожен шостий житель, тому, якщо у вас немає перекладача – станьте в будь-якій черзі і запитайте, хто там говорить на одному з вами мовою. Обов’язково знайдете колишнього співвітчизника. Національними мовами є Іврит і арабська. Кажуть, по-німецьки вихідці з цих регіонів, а вихідці з Португалії та Іспанії на своїх мовах.

Якщо ви користуєтеся лежаком на пляжі нетривалий час, то цілком можливо вам не доведеться платити. В Ізраїлі строго стежать за якістю продуктів, тому можете сміливо пробувати будь-які страви, не побоюючись за своє здоров’я.

Турист, який помилився автобусом поверне собі плату за проїзд. Наживатися не будуть. На автобусній стоянці можна знайти водіїв, завжди готових підвести вас автостопом. Країна комфортна і доброзичлива, всі готові допомогти туристу.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250