Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
23 Тра 2020 07:15

Ми продовжуємо нашу нову рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Бразилію.

Бразилія — це не тільки божевільний карнавал в Ріо-де-Жанейро, непрохідні джунглі Амазонії і бурхливі каскади Ігуасу, але і знамениті пляжі Іпанема і Копакабана, відмінні готелі, чудова кухня і звичайно футбол.

Джунглі Амазонії, золото пляжів Ріо-де-Жанейро, тонкий аромат кави, гуркіт могутніх водоспадів — все це, немов магнітом, притягує до Бразилії мільйони туристів зі всього світу.

Крім того, пляжі в країні — суцільно зі світовими іменами (одна Копакабана чого варта), море тепле і прозоре, а про бразильську кухню — як і про Бразильських жінок — туристи незмінно говорять з придихом.

Одне сумно: потрапити в цю казку можуть лише мандрівники з досить об’ємними гаманцями — позначається дорожнеча турів в Бразилію, яка залежить насамперед від вартості трансатлантичного перельоту. Через складність і стомлюваність перельоту їхати до Бразилії на тиждень немає сенсу. Мінімум два тижні, а краще три.

Готель краще вибирати самому по Інтернету. У хороших готелях Бразилії на сайтах є і англійська версія. Також квитки краще замовляти самому по Інтернету — і місця краще, і дешевше. Оформити замовлення в готелі можна і самому, але краще в перший раз робити це через туристичне агентство, воно ж оформить вам візу.

У Ріо-де-Жанейро робити нічого, які б путівки вам не пропонували. Це місто з дуже великою вуличною злочинністю, що є загальновідомим фактом. Подивитися знаменитий карнавал можна. Але краще по телевізору. Багато шуму, народу і дуже мало комфорту, для такої далекої подорожі. Для любителів «екзотики»: те, що по телевізору здається дуже красивим, поблизу може здатися не дуже привабливою В Бразилії є велика кількість природних та історичних пам’яток. Ось деякі з них:

Ріо — де-Жанейро («січнева Річка») — колишня столиця і найбільш відвідуване місто в Бразилії.

Сан-Паулу — найбільший промисловий центр не тільки Бразилії, але і всієї Латинської Америки. Там багато цікавого : музей сучасного мистецтва, стадіон «Пакаембу», де часто виступав «король футболу» Пеле, а також зміїний заповідник «Бутантан».

Визначні пам’ятки міста Манаус, столиці штату Амазонія: музей індіанців, міський театр (1896), колосальний палац Паласиу-Негру, церква Сан-Себастьян, музей людини, музей нумізматики, оперний театр «Театро-Амазонас», численні плавучі ринки, а також безліч чудових будинків, прикрашених блакитний керамікою «азулежуш».

В 12 км від Манауса спостерігається унікальне природне явище — злиття річок Солімоес і Ріу-Негру, чиї води зовсім не змішуються між собою з-за різної щільності, а так і течуть поруч різнокольоровими стрічками сотню кілометрів.

Водоспади Ігуасу — справжнє чудо світу, вони розташовані в національному парку «Ігуасу» в місці зустрічі річок Парана і Ігуасу, на кордоні між Бразилією, Аргентиною і Парагваєм, і являють собою вражаюче видовище спускаються з висоти 72 м каскадів води шириною до 3 км .Шум водоспаду чути за багато кілометрів, а величезні вихори бризок створюють веселку надзвичайної краси.

Для туристичної поїздки в Бразилію краще вибирати час, коли в Бразилії немає свят. Тому що і самі бразильці дуже люблять їздити, як туристи, в ці місця відпочивати. І під час тривалих і численних свят значна маса бразильських туристів спрямовується на узбережжі. Значить, народу більше, сервіс гірше, а ціни вище. Найбільш значне число святкових днів у Бразилії припадає на кінець грудня та початок січня, а потім на час карнавалу, який збирає найбільшу кількість туристів — частина лютого або березня.

Щороку дата карнавалу змінюється. В принципі, бразильський карнавал-це типу російської Масляної.  Багато веселощів і шуму. Враховуючи, що стінки в бразильських будинках, без різниці від класу цих будинків, тонкі, то шуму буде багато.

І ще — може бути, не з першого разу, але після другої поїздки в Бразилію ви відчуєте умиротворення і спокій. Спілкування з бразильцями, з якими ми ніколи не воювали, і воювати не будемо, і ділити нам з ними нічого – це свого роду психотерапія. Певна загальмованість і безпечність бразильців з їх фантастичним вмінням уникати будь-яких стресових ситуацій, позитивними властивостями передається на вас. Так що проста туристична поїздка до Бразилії має ще й чисто лікувальні властивості. Треба тільки не лінуватися, і в Росії добре продумати, за допомогою Інтернету, свій маршрут, щоб ніхто не зіпсував подорож.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250