Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
22 Тра 2020 07:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про загадкову і мудру Індію.

Індія — це приголомшливий відпочинок на пляжах Гоа і Керали, колоритний Делі і ширяючі Гімалаї, скарби Золотого Трикутника і древні таємниці аюрведи, рейв-дискотеки і йога-тури.

Індія-одна з найдивовижніших держав Південної Азії. Колиска найдавнішої цивілізації, батьківщина буддизму та індуїзму. Сьогодні вона займає друге місце на планеті за чисельністю населення і продовжує закохувати в себе мандрівників, спраглих неймовірних відкриттів.

Індія загадкова, не схожа ні на один інший край на землі. Феєрверк фарб і ароматів, калейдоскоп традицій. Величні палаци, старовинні храми та інші парадні пам’ятки сусідять з похиленими халупами і галасливими базарами — багатства тут немає, зате є життя.

А фоном всьому — чудові пейзажі: гірські вершини, джунглі, пляжі — місцева природа щедра на красу. Сюди їдуть за просвітленням: у відриві від західної суєти починаєш дивитися на світ іншими очима.

А ще тут загоряють під ласкавим сонцем, підкорюють норовливі хвилі, веселяться на модних курортах, осягають істинні смисли йоги. Індія з усіма своїми традиціями та історією в 5000 років прекрасно вписалася в сучасну реальність.

Столиця Індії – Делі. Місто яскраве, багатонаціональне, виткане з контрастів. Його суперечливий характер відбивається у всьому: в еклектичній архітектурі, строкатому одязі перехожих, настроях Старого міста і сучасного центру. Тут багато цікавих пам’яток: Кутуб-Мінар — найвищий у світі мінарет, Ворота Індії — Тріумфальна арка на східний манер, Червоний форт — химерна фортеця з пісковика, гробниця Хумаюна — мавзолей, нагадує палац.

Гуляючи по звивистих вуличках старого центру, можна набрести на колоритні ринки і брендові бутики, модні ресторани і крихітні кафе. Зовсім інакше виглядає район Нью-Делі, де базується офіційна столиця країни. Хмарочоси, бізнес-центри, музеї — все, як в будь-якому мегаполісі.  Індія – одна з найбільш неоднозначних країн у світі. У Боллівуді випускають більше фільмів, ніж в Голлівуді, хмарочоси в центрі Делі сусідять з гігантськими нетрями, де багато жителів живуть під мостами або в коробках, а побожність місцевих жителів вступає в протиріччя з божевільними пляжними вечірками Гоа.

В Індії забороняється фотографувати державні установи, аеропорти, мости і все, що прямо і побічно вказує на приналежність до армії і поліції. Часом ситуація доходить до абсурду, коли туристів затримували при фотографуванні железнодороджного вокзалу в Мумбаї.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250