Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
15 Жов 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Кропивницький.

Єлисаветград, Кіровоград чи Кропивницький, – як би це місто не називали, воно все одно прекрасне, самобутнє, з цікавою власною історією та людьми, що її творили.

Це – місто з особливою атмосферою і чудовою архітектурою. Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького – це місце, яке буде цікаво відвідати не тільки поціновувачам театрального мистецтва. Сама будівля театру дуже гарна і має цікаву історію. Театр спорудили в далекому 1867 році, а вже у 1882 році тут почав працювати перший професійний реалістичний театр під керівництвом блискучого актора та режисера Марка Кропивницького.

Вулиця Архітектора Паученка, раніше Дворцова, це головна пішохідна вулиця Кропивницького. Тут майже кожен будинок – архітектурна цінність: і бібліотека, і колишній готель «Версаль», і нинішня будівля управління СБУ просто вражають своїм виглядом. Такого не побачите, мабуть, більше ніде в Україні! Вулиця багатолюдна, але дуже спокійна. Безліч неймовірно затишних кафе, гарні вітрини, чудові будинки, – і мимоволі виникає враження, що ви прогулюєтесь у невеликому містечку десь у Європі!

Жителі Кропивницького кажуть, що набережна річки Інгул – одне з найбільш романтичних місць, а ще – одне з найбільш контрастних. Чому? Бо тут з одного боку моста на вулиці Великій Перспективній – вид на багатоповерхівки, а з іншого – на історичну архітектуру. Можна обирати, чим милуватися. Набережна, до речі, дуже гарна восени і навесні. Це місце у Кропивницькому заслуговує окремої уваги навесні, коли парк вкривається неймовірними барвами тисяч тюльпанів! Сюди варто їхати хоча б заради «тюльпанової» прогулянки, яку ви точно ніколи не забудете. Однак в інші пори року тут теж є чим зайнятися. Окрім квітів, у дендропарку ще багато цікавих рослин і дуже багато різних атракціонів – кожен знайде собі заняття до душі.

Воно точно приємно здивує українського туриста, який сюди ще не доїхав. Якщо вам раптом випаде нагода відвідати Кропивницький, не сумнівайтесь і вирушайте в подорож. Запевняємо: місто варте уваги! Для проживання у Кропивницькому є багато варіантів на будь-який смак та гаманець.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250