Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
10 Жов 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Трускавець.

Трускавець — місто обласного значення у Львівській області. Бальнеологічний курорт України. Місто Трускавець — затишна й екологічно чиста зона. Воно славиться мінеральними водами з 14 джерел , «покладами «гірського воску» — озокериту (єдине родовище у світі розміщене на віддалі 4 км від курорту — у Бориславі); трускавецькою сіллю «Барбара», яку добувають з високомінералізованої ропи́, що належить до конкурентів карловарської солі.

Крім того, щомісячно тут відпочиває в середньому 13 000 осіб, з яких понад 2 500 іноземців, станом на 19 червня 2011 року. Щоденно з навколишніх сіл та міст доїжджає на працю 6 300 осіб. Кількість працюючих, які виїжджають на роботу в інші населені пункти, — 3 200 осіб. Загалом працює на підприємствах і установах міста 16 300 осіб. Історична динаміка національного складу за даними переписів.

З проголошенням незалежності України у 1991 році курорт прийняв ринкову модель економічного розвитку, що передбачала створення санаторно-курортних закладів, які б надавали найсучасніші медичні послуги світового стандарту якості.

Така вимога стала передумовою створення спеціальної економічної зони туристично-рекреаційного типу «Курортополіс Трускавець», закон про яку набрав чинності 1 січня 2000 року. Мета СЕЗ – стимулювання інвестиційної діяльності та збереження природних ресурсів.

Трускавець – це славнозвісний бальнеологічний курорт України, де мінеральні води славляться своїми чудодійними властивостями, а кожен другий українець їде сюди оздоровитися і поплавати з дельфінами. Якщо ви збираєтеся їхати в Трускавець, то напевно вам буде цікаво дізнатися, чим же ще тут можна зайнятися, крім лікування. Гуляти по Курортному парку Трускавця одне задоволення. До того ж він розташований між 2-ма бюветами мінеральних вод. Багато туристів тут і проводять більшу частину відпочинку.

Ставок Слониця – це природне сховище прісної води в Трускавці. Повітря тут казкове. Прогулянка поруч з ним сама по собі буде оздоровчою.

 

 

Собор святого Миколая і Єпархіальний музей

 Греко-католицький собор святого Миколая – один із найстаріших соборів міста.

І подивитися на нього варто і зовні, і всередині. Навпроти розташовані скульптури біблійної тематики.

Задній двір храму так само заслуговує на увагу. При соборі є Єпархіальний музей, який багато хто радить відвідати.

 

Дельфінарій “Оскар”

Улюблене місце туристів!

Розташувався трускавецький дельфінарій в тихому районі міста на одному із західних пагорбів курорту Трускавець.

Місцезнаходження досить зручне, неподалік верхнього бювету, сюди легко дістатися автомобілем і громадським транспортом. Піша прогулянка від центрального бювету в дельфінарій Трускавця займе не більше 10-15 хвилин. Відвідуючи будь-яке нове місто, людина задається питанням придбання сувенірів і подарунків для своїх друзів і близьких. Відмінним місцем для відвідування, а також для придбання різних подарунків і сувенірів є Дерев’яний ринок. Саме тут можна знайти подарунки і сувеніри на будь-який смак, гаманець і просто добре провести час.

Трускавець – місто невелике, але і воно може здивувати вас своєю природою і пам’ятками. Обійти його можна за пару днів, але враховуйте що через особливості рельєфу від прогулянки можна втомитися набагато швидше, ніж ви звикли.

 

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250