Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
3 Жов 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».
Сьогодні ми Вам розповімо про Тернопіль.

Тернопіль — місто на Заході України, політико-адміністративний, економіко-діловий та культурний центр Тернопільської області. Один з трьох головних центрів історичного регіону Галичини. Одне з чотирьох міст обласного значення Тернопільської області. Обслуговується міжнародним аеропортом «Тернопіль», що знаходиться у східній частині міста. Населення — 222 тис. осіб (2019).
Тернопіль – одне із наймальовничіших міст західної України. Затишок і спокій тут витає у повітрі. Якщо ви втомились від метушливого життя у великому місті, тоді Тернопіль саме те місто, яке потрібно відвідати для релаксу і відпочинку, а також насолодитися його неймовірними краєвидами та мальовничими місцями.

Острівок закоханих – одне з найромантичніших місць. Розташований серед Тернопільського ставу, дістатись до нього можна за допомогою спеціального місточка, який з’єднує Набережну та острів. Пляж “Циганка”. 28 серпня 2016 на День міста у Тернополі відкрили оновлений пляж “Циганка”. Після реконструкції він став справжньою родзинкою міста та улюбленою відпочинковою зоною багатьох тернополян. Тепер там з’явився пішохідний фонтан та екстрим-парк.

Парк «Топільче»– наймолодший і один з найкрасивіших парків Тернополя. Офіційно відкритий у 1985 році.

Перлиною його є «Козацький острів» та зоокуток. Вулиця Валова – одна з найстаріших та найкрасивіших вулиць міста. Зараз створена пішохідною, це улюблене місце тернопільських художників та митців.

Єлисейські поля. Такий – собі кавер на знамениту туристичну родзинку Парижу Єлисейських полів придумали тернопільські тинейджери. Чи знає молодь міста про те, що в оригіналі Єлисейські поля – це головний проспект столиці Франції, який простягається аж на 2 км., де ростуть масивні сади і знаходиться паризька резиденція глави Французької республіки? Певно що знають, раз насмілились так назвати два пагорби і невеличку алею парку Шевченка.

Тернопільські «Єліся» розташовані поруч сходів – фонтана, за спиною готелю «Тернопіль». Два пагорби, чи то пак «поверхи», як їх називають місцеві тусовщики і нижня алея, що біля набережної парку – це і є заповітний клаптик Парижу.
Тернопіль – досить колоритний, компактний і привабливий обласний центр сучасної Галичини. Багато хто помилково відсуває подорож до Тернополя «на потім», керуючись маршрутами розпіарених туристичних компаній і обираючи більш «помпезні» та великі міста. Проте, якщо Ви ніколи не були в Тернополі, то ця місцина унікальних рельєфів і життєдайної зелені, затишних вуличок та особливого колориту спілкування з місцевими мешканцями стане для Вас незабутнім відкриттям. Адже відомо, що краса, притаманна давнім містам зі своїми легендами і віковими традиціями, зазвичай криється в досить таки неочікуваних дрібницях. І лише у Тернополі ці «дрібниці» в ході знайомства з ними набирають неймовірної сили, зачаровують і закохують в себе.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250