Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
19 Вер 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Кам’янець-Подільський.

Кам’янець-Подільськ — місто обласного підпорядкування в Україні, центр Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, колишній обласний центр, значний економічний, освітній, культурний і туристичний осередок країни. Входить до Асоціації міст України.

Назва міста походить від слова «камінь» або «кам’яний», вона містить і другу частину, яка показує історичну місцевість розташування Поділля. До слова у давнину є багато згадок про поселення, наприклад у Київському та Галицько-Волинському літописах Кам’янець згадується 13 разів.

Кам’янець-Подільський розташований у мальовничій місцевості на Подільській височині. Територією міста протікає річка Смотрич, що на відстані 20 км до її впадини у Дністер. Це південна частина Хмельницької області, яка характеризується горбистою місцевістю з численними ярами та нерівностями.

Кам’янець-Подільський приваблює туристів з усієї України. Хтось їде сюди для того, аби відчути особливу атмосферу багатовікового міста, пізнати його історію. Обожнюють тут бувати і романтики. Тож якщо любите атмосферні міста або просто хочете приємно провести вихідні разом з коханою людиною – рушайте до Кам’янця-Подільського.

Безумовно, фортеця з численними вежами, або ж Старий замок, є візитівкою Кам’янця-Подільського. Перша згадка про неї датується 1374 роком. Упродовж століть Кам’янецька фортеця неодноразово змінювала свій вигляд. Кожна вежа, стіна, підземелля мають унікальну історію. Також обриси замку можна побачити в багатьох фільмах, серед яких «Той, хто пройшов крізь вогонь», «Балада про доблесного лицаря Айвенго» та неоднозначний «Тарас Бульба».

Веде до фортеці найстаріший міст УкраїниТурецький. На ньому де-не-де трапляються замочки, які тут залишили закохані. Одразу за Старим замком розташовано так званий Новий замок, зведений у 17 столітті.

Поруч із легендарною Кам’янецькою фортецею є цікавий пам’ятник – «Стіл згоди». Встановили його 2001 року під час проведення фестивалю «7 культур». Автор скульптурної композиції  – Анатолій Ігнащенко. Центром пам’ятника є велике бетонне коло, на якому височіє корона Поділля (вона уособлює Кам’янець-Подільський); навколо розкладено сім каменів, які символізують народи, що брали участь у творенні історії та архітектурного образу міста: українці, поляки, турки, росіяни, литовці, вірмени та євреї. Недалеко від основної композиції одиноко лежить восьмий камінь, який означає те, що в майбутньому на долю Кам’янця-Подільського може вплинути ще якась нація.

2013 року на площі Польський ринок, недалеко від міської ратуші, встановили двометровий пам’ятник туристу. Автори скульптури Сергій Кляпетура та Сергій Кліщ «одягнули» своє творіння у футболку, шорти та кепку; за спиною у туриста висить наплічник, а на шиї – фотоапарат.

Наостанок завітайте до сувенірного ринку Кам’янця-Подільського. Тут ви зможете придбати собі якусь красиву (можливо, навіть корисну) дрібничку.

Однак це далеко не всі цікаві пам’ятки Кам’янця-Подільського. Місто ще має що показати своїм гостям. За один день навряд чи можна роздивитись усі надзвичайні місця, тому бронюйте номер в готелі, беріть з собою друзів та вирушайте до міста семи культур!

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250