Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…

МАНДРУЙ УКРАЇНОЮ…
18 Вер 2019 07:40

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Івано-Франківськ.

Івано-Франківськ  — обласний центр Івано-Франківської області, економічний і культурний центр Прикарпаття, одне з найбільших міст Галичини. Назване на честь Івана Яковича Франка.

Івано-Франківськ розташований на Покутській рівнинній території південного заходу України. Місто має велику кількість парків та скверів для відпочинку.
“Компактне, красиве і комфортне. Можливо, я б залишився тут назавжди”, – так говорить про Івано-Франківськ чи не кожен другий гість.

Більшість найцікавіших атракцій міста розміщені в його центральній частині. Тож прогулянка столицею Прикарпаття не лише не втомить, але й принесе масу задоволення.

Ратуша, що розташована на площі Ринок, вважається одним з символів міста. Це найвища будівля Івано-Франківська, її висота складає 49,5 м. Це четверта за рахунком ратуша у Франківську, її будівництво тривало у 1928-1939 роках. На ратуші працює оглядовий майданчик. Щоби піднятись на нього, необхідно буде здолати 166 сходинок. Зазирнути в пала. Колишня резиденція засновників міста польських магнатів Потоцьких не завжди відкрита для відвідувачів, проте варто принаймні зазирнути за її ворота.

Івано-Франківськ (тоді — Станіславів) планувався як військове укріплення. Частина справжніх фортів збереглась до сьогодні. Зараз на цьому місці працює фортечна галерея «Бастіон». У галереї працюють різні крамниці й ресторани, регулярно влаштовуються виставки. На бастіон можна піднятись згори, на терасу, або ж обійти його збоку, через пішохідну вуличку.

Проґавити величезну будівлю Івано-франківського драматичного театру, зведену у стилі конструктивізму, доволі важко. Щоправда, з першого погляду так само важко визначити, що це — театр. Та його постановки однозначно варто уваги. Завдяки своєму керівнику Ростиславу Держипільському драмтеатр не боїться експериментів з класикою та працює з сучасною драмою. ь

Івано-Франківськ називають воротами КарпатІвано-Франківська область — це один з найпопулярніших туристичних регіонів України. Взимку натовпу лижників і просто бажаючих випити глінтвейн в горах йдуть в Яремче, Буковель, Драгобрат та інші місця. А влітку теж знаходиться багато бажаючих подихати чистим гірським повітрям, розкинути намети на мальовничих карпатських схилах або піднятися на Говерлу.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250