Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною

Мандруй Україною
16 Вер 2019 08:42

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Мандруй Україною».

Сьогодні  ми Вам розповімо про прекрасну Одесу.

Одеса – місто на півдні України.  Адміністративний центр Одеської області та головна військово-морська база Військово-Морських сил України. Місто-герой.

Третє за населенням місто країни. Чисельність населення міста на 1 січня 2018 року склав 993 831 Розташована на березі Одеської затоки Чорного моря.

Найбільший морський торговельний порт України. Розвинені торгівля, металообробка, нафтопереробка, машинобудування, виробництво ліків і продуктів харчування. Санаторно-курортне лікування і пляжний відпочинок, круїзний туризм. Великий науково-освітній центр. Історичний центр внесений до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ансамбль Приморського бульвару, площі Дюка де Рішельє і Потьомкінських сходів.

Одеса для туриста-напрямок багато в чому літературний або щонайменше ностальгічний. Завдяки класиці радянських років, фільмам, пісням і анекдотам вулиці здаються давно знайомими, не раз ходженими і майже рідними. Улюблені герої, виконані в бронзі, і пам’ятники вітають гостей міста: на вулицях можна зустріти пам’ятник Рабиновичу і навіть «Одесу-маму» — ту саму, з пісні, і відшукати нарешті «12-й стілець», надихнувшись Ільфом і Петровим.

Завжди приємні для неспішної прогулянки зелені міські парки, сади і сквери. Кращі музеї Одеси знайомлять з історією та культурою міста: в місті є свій Краєзнавчий музей, великий Літературний музей з масштабною експозицією і Садом скульптур, профільні музеї — нумізматики, кіно, навіть Музей контрабанди та інші виставкові майданчики.

Театральне життя в Одесі кипить: щотижня в афіші можна вибрати цікаві вистави для дітей, постановки за сучасними п’єсами для дорослих, концерти у філармонії і класику або прем’єри в Театрі опери та балету.

Відома Одеса і як інтернаціональне, багатоконфесійне місто. Головні православні храми: Спасо-Преображенський, Успенський і Троїцький собори. У місті є лютеранська церква, католицькі храми, мечеть і синагога.

Одеса це одне з найколоритніших міст України, її по праву вважають перлиною Чорного моря. Це місто цікавої вікової історії, архітектури, культури. Це місто Гуморини, місто дивовижне і неповторне. Тут завжди жартували, в ньому ніколи не сумували. Тут живе довірливий, веселий, гостинний народ. Одеса приваблює туристів теплим морським бризом, сонячними пляжами, мальовничими прибережними зонами, а також лікувальними грязями з солоного лиману.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250