Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
17 Сер 2019 07:25

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про чудову, насичену країну – Грузію.

Грузія — просто дивно різноманітна країна. На досить невеликій території знайшлося місце для теплого моря, величних гір, давніх церков і храмів, старовинних міст, печер, водоспадів, річок і озер.Але головне в Грузії навіть не її пам’ятки, яких тут чимало. Більшість туристів щиро люблять цю країну за справжню грузинську гостинність і смачну кухню. На відміну від багатьох інших приморських курортів, враження про відпочинок в Грузії вийшли набагато яскравіше, ніж можна було очікувати.

Грузія — недорога і дуже демократична країна. Вона підходить як для понад економного відпочинку практично без грошей, так і для вкрай комфортного проведення часу. Тут можна жити в гестхауса або п’ятизірковому готелі, подорожувати автостопом або найняти гіда на особистому авто, харчуватися в ресторанах або купувати хачапурі. При цьому приїжджати в Грузію найвигідніше на тривалий термін. Ціни в країні дуже невисокі, а тому основна частина витрат на відпустку — авіапереліт. Чим довше ви відпочиваєте, тим дешевше обійдеться один відпускний день. Купувати тури в Грузію ми не дуже радимо.

 Самостійно спланована відпустка вийде не тільки набагато дешевше, але і в рази цікавіше — ви зможете пожити в різних містах: від старовинного Тбілісі до курортного Батумі.В країні безліч ресторанів на будь-який смак. Бюджетні туристи оцінять відмінний вибір хачапурі, які не тільки дуже смачні, але і відмінно вгамовують голод. Наприклад, аджарським хачапурі можна насититися на цілий день. Ціни в ресторанах і кафе, в основному, невисокі. Є як дешеві забігайлівки, так і повноцінні ресторани з високим рівнем сервісу. Якщо плануєте оселитися в приватному секторі, готувати можна і з куплених в супермаркетах і на ринках продуктів.

За великим рахунком більшості туристів відомі лише два популярних грузинських курорту: Тбілісі і Батумі. Любителі гірськолижного спорту відмінно знають ще традиційний Бакуріані і молодіжний Гудаурі, а бажаючі поправити здоров’я приїжджають в Боржомі.Як це часто буває, столиця Грузії стала ще й найпопулярнішим містом в країні. Можливо, туристів приваблює гармонійне поєднання старовинних кварталів і ультрасучасних будівель, а може більш дешеві авіаквитки та можливість доїхати на своєму авто за один світловий день. Пам’яток в Тбілісі дуже багато, а тому кожен турист зможе знайти для себе щось цікаве. Завдяки розвиненій транспортній та екскурсійній інфраструктурі саме з Тбілісі організовують найбільш якісні та цікаві екскурсії по Грузії.

Нам особливо сподобалася подорож по Військово-Грузинській дорозі.Грузії вдалося нас здивувати саме своїми пам’ятками, головною з яких є все ж гостинний і відкритий грузинський народ. Саме тому туристи, які хоч раз побували в Грузії, повертаються сюди знову і знову. В першу чергу ми б радили оглянути пам’ятки Батумі і Тбілісі. Потім можна відвідати замок Ананурі і церква Гергеті на Військово-Грузинській дорозі, поплавати на човні по каньйону Мартвілі, перевірити свою витримку на каньйоні Окаце, відкрити для себе казковий світ печери Прометея, а заодно відвідати дивовижні по красі і силі монастирі Гелаті та Моцамета або познайомитися з динозаврами у заповіднику Сатаплі.

Тим, хто вже не в перший раз відвідує Грузію, разом з не стандартної екскурсією по гірській Аджарії, радимо придивитися до поїздки в Мачахелу — екскурсії по новим дивним місцях Аджарії.

Погода в Грузії дуже непередбачувана і рідко збігається з прогнозами. У високогірних регіонах часто йдуть дощі, нерідко тижнями висять тумани. Біля моря зазвичай набагато тепліше, але часом теж трапляються сильні зливи. Якщо боїтеся дощів, краще приїжджати в травні. Найтеплішим місяцем вважається серпень.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250