Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
10 Сер 2019 07:50

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні ми Вам розповімо про Мозамбік.

Мозамбік — це португальські традиції плюс африканський колорит, помножені на дивовижну природу і масу відомих пам’яток.

Столиця — Мапуту – місто контрастів, національні парки, пляжі і острови Мозамбік — одне з найдавніших держав на Землі, де життя била ключем вже близько двох мільйонів років тому. Це країна дивовижної природи (причому як наземної, так і підводної), багатої фауни, стародавніх міст і шикарних пляжів. За останні 20 років Мозамбік став впевнено виходити з післявоєнної кризи, і притягувати все більше уваги туристів. В першу чергу – багатих, люблячих комфорт і екзотику, а в другу – тих, що економлять на всьому та яких не лякає комфорт ліжка за п’ять баксів.

Незважаючи на те, що в країні довгий час тривала громадянська війна, народ Мозамбіку дуже привітний і доброзичливо ставиться до туристів. У країні є ризик захворювань різними видами гепатиту і дизентерією, тому по приїзду необхідно суворо дотримуватися найпростіших правила гігієни: не пити некип’ячену воду і користуватися засобами особистої гігієни. Вакцинація не обов’язкова, але рекомендується зробити щеплення від тропічної лихоманки, а також проводити профілактику проти малярії.

У країні досі високий рівень небезпеки наштовхнутися на мінні поля. Деякі з них мають попереджувальні написи, але більшість, на жаль, не марковані. Португальці залишили слід не тільки в культурі і віросповіданні країни, але і в національній кухні Мозамбіку. Змішана з традиційними африканськими стравами, вона являє собою досить апетитну і привабливу суміш, особливо в рибному меню.

Мозамбік може похвалитися воістину прекрасними піщаними пляжами. Найбільш популярні серед них Тофу (славиться також відмінним дайвінгом), Мома, Лангоше, Лурио і мис Барра (з найчистішими дюнами і прибоєм на одній стороні і мангровими лісами і пальмовими гаями на іншій).

У Мозамбіку є як бюджетні гестхауси і хостели для бекпекерів, так і шикарні готельні комплекси, які припадуть до смаку навіть дуже примхливим мандрівникам. Однак багато готелів в країні досі не пройшли класифікацію, а деякі навіть не оновлювалися з часів отримання незалежності (тобто років так 20-30). При цьому, у зв’язку з не найбільшим вибором місць розміщення, деякі готелі вимагають за ніч 50 доларів, в той час як послуг надають добре якщо на 10. І все ж платити доводиться, тому що готельний фонд в країні поки що знаходиться в зародковому стані. Хостели та гестхаузи для самостійних мандрівників з рюкзаками за спиною є в Мапуту, Тофу, Віланкулосі і Пембе.

Морський Національний парк архіпелагу Базаруто знаходиться в 10 км від узбережжя, неподалік від курорту Тофу і славиться чудовою морською живністю. Тут можливі і занурення з аквалангом і чудова рибалка. Крім того, популярні поїздки в національні парки.

На жаль, головною проблемою для туриста буде місцева поліція і армія, гранично корумповані і практично не контрольовані законом структури. За межами міст увагу слід приділити мінній небезпеці. Деякі співробітники поліції мають звичку зупиняти самотніх туристів і перевіряти їх документи. Потім відбувається вимагання грошових коштів з надуманих причин, таких як: фотографія в паспорті не схожа, печатка про в’їзд в країну не чітка і так далі. У цих випадках слід проявити твердість і зажадати викликати старшого офіцера, або привернути увагу оточуючих. Схожа ситуація пов’язана з подорожами на автомобілі, коли на кожному посту автомобіль затримується з черговою надуманою причиною і слід вимаганням грошей.

Вулична злочинність є великою проблемою для туриста в Мозамбіку. Особливо це стосується столиці країни Мапуту та інших великих міст. Багато туристів ставали жертвами як злодіїв, так і самих натуральних грабежів. Не слід залишатися на вулицях міст з настанням темряви, краще скористатися таксі.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250