Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…

ПОДОРОЖ ТВОЄЇ МРІЇ…
2 Сер 2019 09:42

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії».

Сьогодні  ми Вам розповімо про Вірменію.

У Вірменії все найдавніше – загадкові пам’ятники Урарту, національна кухня, дорогоцінні килими і витіюваті тости. Місто на каменях Єреван, відпочинок на озері Севан і лікування на бальнеологічних курортах. «Найкраще м’ясо — на кістках, найкраща земля — на каменях», — ця стародавня вірменська приказка наділена глибоким змістом. Кам’янистий грунт стародавнього Айастана дарує надзвичайно щедрі плоди, ключове слово при описі яких — «найдавніші». Велика культура Урарту, чиї письмена поки ніхто не розшифрував, трьохтисячолітні гастрономічні традиції і навіть найстаріший у світі вузликовий килим — все це Вірменія. Спадкоємиця древньої Анатолії і найперша християнська країна з існуючих на планеті на сьогоднішній день.

У Вірменії 48 великих і маленьких міст з архітектурними та історичними пам’ятками різних епох, один знаменитий на всьому Закавказзі гірськолижний курорт і кілька лікувальних бальнеологічних.

Столиця Вірменії Єреван – дуже древнє і красиве місто. Більшість будівель тут побудовані з рожевого туфу, завдяки чому його називають “рожевим містом”. Єреван дуже компактний, його запросто можна обійти пішки. Тут збереглися руїни стародавньої римської фортеці, турецький форт 16 століття, численні церкви.

Вірменські оздоровчі курорти — це, в першу чергу, мінеральні джерела і чисте гірське повітря. Діліжан — не тільки гарне місто зі старовинною архітектурою і будинками з різьбленими балкончиками, але і відомий гірськокліматичний і бальнеологічний курорт.

Високогірне озеро Севан — одне з найкрасивіших місць в країні, де теж є джерела цілющих мінеральних вод. Воно розташоване в гірській чаші, на висоті майже 2000 м над рівнем моря. Лікування тут можна поєднати з пляжним відпочинком, водним туризмом і риболовлею.

Єреван — одне з найбезпечніших міст світу, вулицями якого можна спокійно гуляти навіть пізно вночі. Відомі поодинокі випадки крадіжок і кишенькових крадіжок, тому варто завжди тримати особисті речі і гаманці в полі видимості.

Вірменія належить до тих небагатьох країн, де можна пити воду з-під крана — вона не тільки безпечна для здоров’я, але і смачна, так як надходить з гірських джерел. Крім того, повсюдно продається бутильована мінеральна вода місцевого виробництва за копійчаними цінами.

Найпопулярніші пляжі у Вірменії розташовані в горах біля озера Севан. Північне узбережжя зайняте пансіонатами і готелями, тому облагороджено, інші пляжі вважаються дикими. Берег переважно гальковий і кам’янистий, але подекуди зустрічається і пісок. Головна гордість курорту-це кришталево чиста вода, до речі, досить прохолодна. Навіть у літній сезон її температура не піднімається вище +20 °С. Пляжі при готелях запропонують лежаки, парасольки і різні водні розваги за додаткову плату. Майте на увазі, що це високогірне озеро, тому, незважаючи на прохолоду, тут дуже легко швидко згоріти. Користуйтеся найпотужнішими сонцезахисними кремами.

8 речей, які потрібно зробити у Вірменії

1. Сфотографуватися на тлі легендарної вершини Арарату (і навіть розгледіти на ній залишки Ковчега).

2. Продегустувати вірменський коньяк і відтепер визнавати тільки його.

3. Віддати данину пам’яті Месропу Маштоцу і навчитися хоча б трохи читати по-вірменськи.

4. Захопитися прозорістю озера Севан.

5. Здивуватися чорному лавашу і спробувати юшку з яловичого хвоста.

6. Послухати дудук Дживана Гаспаряна і, якщо пощастить, баритон Шарля Азнавура.

7. Побачити найстаріший у світі вузликовий килим.

8. Напитися з фонтанчика-пулпулака в Єревані, щоб обов’язково приїхати сюди знову.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Подорож твоєї мрії» на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250