Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
19 Лип 2019 08:38

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Кіпр.

Кіпр — це дуже чисті пляжі, готелі з хорошим сервісом і легка  екскурсійна програма. З розваг-міні-круїзи, таласотерапія і смачна грецька кухня. Мабуть, найадекватніша оцінка Кіпру туристичного звучатиме так: “міцний середземноморський хорошист”. Тобто це цілком типове напрямок пляжного відпочинку, без якихось яскравих або унікальних «фішок», але зате і без великих недоліків (якщо, звичайно, не зараховувати до таких досить високі ціни). На острові м’який клімат, сервіс в готелях — цілком адекватний їх рівню, а пляжі — дуже чисті, з безліччю блакитних прапорів — так що тури на Кіпр користуються більш ніж заслуженою популярністю у мандрівників. Переважаючий характер відпочинку – респектабельний і пристойний в усіх відношеннях, без п’янок гулянок на всю ніч і дискотечного чаду.

Острів Кіпр — це кілька відмінних пляжних курортів і один гірськолижний. Столиця острова – Нікосія – місто серед туристів непопулярне, але однозначно заслуговує на увагу. Це столиця одночасно двох держав — Республіки Кіпр, де проживають греки, і Північного Кіпру, населення якого складають турки. Це дуже красиве стародавнє місто, перші поселення датуються 7 століттям до н. е.

Якщо ви хочете побачити автентичний нетуристичний Кіпр, то варто виділити на відвідування Нікосії хоча б пару днів. У цьому місті багато музеїв, а також ресторанів балканської, грецької та турецької кухні.

Айя-Напа «це “місцева Ібіца”, найвеселіший і молодіжний курорт острова, де із задоволенням відпочивають і самі кіпріоти. У місті багато відмінних клубів, пляжних дискотек і самих різних барів і ресторанів. А в порівнянні з тією ж Ібіцею, тусуватися в Айя-Напі в рази дешевше. Найдешевший і «простий» кіпрський курорт — це Ларнака. Там немає нічого особливого, але він відмінно підходить для спокійного сімейного відпочинку з дітьми. Піщані пляжі, пологий вхід в море і невисокі ціни на проживання цілком компенсують відсутність розважальної інфраструктури. До того ж тут знаходиться один з двох аеропортів на острові. В країні безпечно. На Кіпрі немає ніяких небезпечних комах і морських гадів, водопровідну воду можна пити без побоювань. Вулична злочинність — рідкість, забувши в ресторані мобільний телефон, можна запросто повернутися за ним на наступний ранок.

Кіпріоти дуже доброзичливий народ, але окупація Туреччиною північній частині острова для них болюча тема, і в розмовах її краще не торкатися.

Всі пляжі на Кіпрі муніципальні і безкоштовні, заплатити доведеться лише за лежаки і парасольки (3-7 EUR в день). Деякі готелі надають пляжне обладнання для своїх постояльців безкоштовно, але це скоріше стосується самих дорогих готелів. В центрах міст готелі від пляжної смуги відокремлює шосе.

Кращі пляжі на Кіпрі – в Айя-Напі і Протарасі. «Ніссі Біч» (Айя-Напа) — це широка смуга пляжу з білим піском і прозорою водою. Тут багато барів, пляжних дискотек та інших розваг для молоді. Пляжі Протараса теж піщані, а море тут дрібне, що зручно і безпечно для туристів з дітьми.

Найкращі пляжі на курорті розташовані в Фіговій бухті. У Лімассолі є пляжі як для відпочинку з дітьми, так і для тусовщиків. Узбережжя скрізь піщане, але пісок не білий, а вулканічний (сіруватого кольору). Вважається, що він благотворно впливає на шкіру. На захід від Лімассола розташований найдовший пляж на острові — «Дамська миля», там люблять відпочивати місцеві жителі, а туристів порівняно небагато. На сході від Лімассола є другий популярний пляж, «Губернаторський», де зазвичай проводяться пляжні вечірки. Між Лімассолом і Пафосом знаходиться знаменитий пляж Афродіти — місце народження богині любові. Пляж невеликий, гальковий. У сезон там багато туристів, так як це місце входить в екскурсійний маршрут.

10 речей, які потрібно зробити на Кіпрі :

  • Скупатися в бухті Петра-ту-Роміу, звідки, згідно з легендою, вийшла з морської піни богиня Афродіта, і знайти вічну молодість і красу.
  • З’їздити в маленьку виноробню на дегустацію «Коментарі» та інших вин.
  • Перенестися в середньовіччі в Кіренії і відвідати місцевий Музей корабельних аварій.
  • Повечеряти в автентичної кіпрської таверні і випити з господарем по чарочці лікеру.
  • Купити в селі Лефкара скатертина ручної вишивки.
  • Всю ніч до світанку потанцювати на дискотеках Айя-Напи.
  • Забратися в башту ревнивого мавра в Фамагусте, де в 12 столітті жив передбачуваний прототип Отелло губернатор Кіпру Христофор Моро.
  • Поспостерігати за фламінго на солоному озері Аліки недалеко від Ларнаки.
  • Покататися верхи на ослику по імені Гітлер чи Шумахер на ослячої ферми «Дипотамос» в Айя-Напе.
  • Подивитися здалеку на місто – привид Вароша в Фамагусте (всередину зайти можна, але дуже дорого — штраф 500 EUR) .

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250