Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
18 Лип 2019 08:43

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Південну Корею.

Переваги Південної Кореї – цілющі мінеральні джерела і чисті піщані пляжі, чудові пам’ятники стародавніх династій і відмінні гірськолижні курорти.

Країна ранкової свіжості вже давно і міцно увійшла в п’ятірку найпопулярніших місць відпочинку серед жителів нашого Далекого Сходу. Що не тиждень, то набиті російськими туристами чартери поспішають з Приморського краю на першокласні пляжні та гірськолижні курорти Південної Кореї з періодичним візитом в Сеул.

Вся інша Росія заздрісно видихає, адже для них це така ж недешева екзотика, як і Японія, Австралія або Філіппіни. Однак вибираючи собі відпочинок з подібних країн, варто 10 разів подумати про Корею. Тонований 24-каратним золотом хмарочос, двоголова черепаха, бої п’яних биків, 50 сортів мандаринів, жінки-нирці за перлами, унітази з пультами управління, всюди Wi-Fi і квашена капуста…

Ні, це не список бажань божевільного, а буденна реальність цієї невеликої, але дивно мальовничої і різнопланової країни.

Національне агентство присвоює корейським готелям 5 класів: від супер люкс до третього. Відмінності в плані комфортабельності номерів і рівня обслуговування між закладами одного класу – мінімальні. Є ще кондомініуми — невеликі бізнес-готелі з маленькою територією, одним баром і рестораном; харчування, як правило, у вартість не включено. В країні добре розвинена мережа молодіжних гуртожитків – аналогів європейських хостелів.

В архітектурних заповідниках відкриті традиційні гостьові будинки «ханок, інтер’єр яких цілком виконаний за зразком старовинних корейських будинків. Обслуговуючий персонал дуже привітний і ввічливий, а в преміальних готелях — і зовсім вишколений ідеально.

Самі корейці люблять зупинятися в недорогих готелях “егван”, де часто відсутнє ліжко: спати належить на теплій підлозі, на матраці або без такого. Ціни в готелях багато в чому залежать від сезону і розташування. У готелях вище люкса зазвичай є фітнес-центр, сауна, бізнес-центр, ресторани і кафе. У таких місцях потрібно платити додатковий податок у розмірі 10 % і ще плюс 10 % — «за обслуговування».

Південна Корея – одна з найбільш благополучних в плані вуличної злочинності країн світу. Практично всі міські вулиці яскраво освітлені і регулярно патрулюються поліцією, всюди встановлені камери спостереження, тому ризик нарватися на хуліганів або кого небезпечніше мінімальний. Але шастати поодинці по парках і глухим провулках або зухвало засовувати гаманець в задню кишеню брюк все ж не варто. Ставлення до туристів дуже доброзичливе, але з комунікацією є проблеми —  тут дуже мало людей, які розмовляють англійською.

Природа щедро обдарувала Південну Корею: ласкаві води Жовтого, Японського та Східно – Китайського морів, кілометри піщаного узбережжя, буйна рослинність, мальовничі скелі — ідеальний фон для безтурботного відпочинку.

Найбільш популярні пляжі розташовані в східній частині півострова, а також на острові Чеджудо і Канхвадо. У їх числі — Чунмун на однойменному курорті, примітний різнобарвним піском: чорні, сірі та червоні вулканічні вкраплення перетворюють берег в строкате полотно. Із-за частих хвиль сюди з’їжджаються віндсерфери і шанувальники інших видів спорту. На Хетчі затишніше сім’ям з дітьми: вода кристально чиста, дно пологе, від вітрів захищають величні чорні скелі. Найстаріший офіційний пляж Південної Кореї, відкритий в 1933 р., знаходиться на західному узбережжі. Пенсан в провінції Чолла-Пукто — це 2 км білого піску, що омивається бірюзовим морем і сосновими гаями. Дно неглибоке, хвилі — рідкість: загалом, рай для сімейних туристів.

КОРИСНІ ПОРАДИ :

– Якщо ви зупинилися в гуртожитку або в традиційному корейському готелі, то можете розраховувати на 30 доларів в день. Якщо ви плануєте подорожувати по країні і проживати в більш розкішних апартаментах, вам доведеться витратити значно більше. У Сеулі, Пусані та інших великих містах є банкомати, але всі пояснення даються на корейській мові. Міжнародні кредитні картки приймаються повсюдно. У Південній Кореї немає необхідності давати чайові, особливо якщо врахувати, що 10% додається до вартості послуг у багатьох готелях середнього і високого класу. Ви тільки втратите час, намагаючись торгуватися в універмагах, це буде  безуспішно, але можна спробувати зробити це в маленьких магазинах і на ринках. Навіть у сувенірних магазинах для туристів можуть піти на невеликі поступки. Якщо ви хочете отримати знижку, будьте ввічливі та посміхайтеся.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250