Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Подорож твоєї мрії…

Подорож твоєї мрії…
17 Лип 2019 09:00

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою  «Подорож твоєї мрії» .

Сьогодні  ми Вам розповімо про Болгарію.

Привітна Болгарія пропонує туристам кращі пляжі , чудовий відпочинок з дітьми і бюджетні гірськолижні тури. Сонячний Берег і Золоті Піски. Болгарію і туристів з України пов’язує давня дружба. І, треба сказати, причини її виникнення — красива природа, велика екскурсійна програма , тепле море і гостинність місцевих жителів .

При цьому багато готелів сьогодні посвіжішали після ремонту, сервіс покращився і, звичайно, підросли ціни на тури. Але все-таки не настільки, щоб країна стала дорогим напрямком, недоступним «масовому туристу». Так, що за порівняно недорогим сімейним відпочинком, особливо з дітьми, і настільки ж недорогим і якісним лікуванням багато мандрівників і тепер вирушають саме у Болгарію.

Зимова ж Болгарія цілком підійде для початківців лижників , а також молодіжних компаній і сімей з дітьми.

Хороша країна Болгарія — туристу тут є де розвернутися: пляжний відпочинок, святі місця і цілющі джерела, дивовижні сплетіння архітектурних стилів і пам’ятники старовини, чудова природа, гірськолижні курорти і чисте повітря еко-маршрутів, а головне — все поруч, все компактно. Розміри країни дозволяють за одну поїздку охопити відразу кілька регіонів і набратися вражень рівно до наступного заїзду в цей гостинний край. До послуг охочих ледачого відпочинку на пляжі — ціла плеяда знаменитих курортів, імена яких зваблять своїм теплом і обіцянкою повного розслаблення.

В країні не особливо багато великих міст, але тільки на вивчення Софії та Пловдива можна сміливо витратити всю відпустку. Болгарські міста дихають традиціями і старовиною, в кожному районі можна зустріти старовинний храм або пам’ятник, так що міський туризм дуже цікавий.

Монастирі, церкви і храми теж є основою окремого виду туризму, паломництво по святих місцях християнської Болгарії — популярний напрям. Навіть не особливо релігійним мандрівникам варто відвідати головні храми столиці

На головних болгарських курортах пляжі піщані, загальні і безкоштовні. Цим часто пояснюється їх підвищена «густонаселеність», особливо у вихідні поблизу від великих міст. Парасольки і лежаки — за гроші.

Молоді, спраглої тусовок, пригод і нічного життя, варто звернути увагу на пляжі Сонячного Берега та Золотих Пісків — тут є всі умови для активного відпочинку. У той же час, 10 км широких пляжів Сонячного Берега підійдуть і батькам з дітьми, вхід у воду в затоці пологий, інфраструктура курорту вибудувана практично на одному рівні з морем, для дітвори повно розваг.

А ось в Золотих Пісках з дитиною може виявитися непросто через особливості місцевого гористого ландшафту, та й вхід в море не такий м’який.

З грудня по квітень Болгарія чекає в гості райдерів, для них в мальовничих горах побудовані більш 10 гірськолижних курортів і спортивних центрів, кожен з яких по-своєму унікальний: найстаріший Боровець Рільськіх горах, а також ряд невеликих курортів по сусідству, популярний і демократичний Банско, Пампорово, де можна поєднати катання з лікувальними процедурами. До речі, оздоровчий відпочинок в Болгарії також популярний у всій Європі, туристи їдуть поправити здоров’я у місцевих бальнеологічних курортах, на мінеральних водах і лікувальних грязях, відмінно поєднуються з м’яким кліматом і свіжим повітрям гір, лісів і моря. Ще одну примітну особливість Болгарії можна сміливо використовувати для знайомства з різноманіттям слов’янської та європейської культури — міста і курорти країни з весни по осінь приймають безліч всіляких фестивалів і конкурсів.

  1. Музика, танці, кіно і мультфільми, народне мистецтво — всіх напрямків не перелічити, головне, не забудьте завчасно дізнатися про великі заходах по сусідству з місцем вашого перебування, можливо, вдасться з головою зануритися в яскраві фарби міжнародних подій і запам’ятати відпустку на все життя.
  2. За останні кілька років туристична індустрія Болгарії ступнула далеко вперед, інфраструктура туризму активно розвивається, створюються нові готелі, парки, аквапарки, що дозволяє Болгарії вважатися одним з найбільш комфортних курортів на березі Чорного моря.
  3. У Болгарії мова жестів сильно відрізняється від традиційного європейського. Кивок голови місцевого жителя означає незгоду, а, навпаки, заперечення. Багато болгарів, що працюють в туристичній сфері, знаючи цю особливість, використовують традиційні жести.
  4. У Болгарії діють обмеження на ввезення в країну алкогольних напоїв, сигарет, кави і чаю.
  5. Всі пляжі в країні належать державі, готелі не мають власних пляжів. Якщо туроператор стверджує зворотне, значить, він вдається до обману. Найактуальнішими сувенірами в Болгарії є текстиль, дерев’яні та гончарні вироби, вино, рожева вода та солодощі.
  6. У Болгарії можна знайти велику кількість варіантів для розміщення. Зупинитися можна в готелі або зняти апартаменти або приватний будиночок, такий варіант буде трохи дешевше і більше підходить для сімей і великих компаній.
  7. Болгарська мова є слов’янською, більшість написів і покажчиків написані на кирилиці. Мова проста і зрозуміла жителям Східної Європи, проте вона не має нічого спільного з романськими мовами. Старше покоління практично не говорить англійською мовою, за допомогою мовою краще звертатися до молоді

 

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці “Подорож твоєї мрії” на нашому порталі.  Слідкуйте за оновленнями.

Редакція Порталу.

 

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250